% vreters

% vreters
hellingvreters

op en af

op en af

Cube

Stoneman Spiral

Stoneman

zaterdag 9 april 2016

Zaterdag 09 april

De legende van Arthur en het zwaard in de steen

Het verhaal

Het begint allemaal als de Koning van Brittannië sterft en er geen erfgenaam is om de troon op te volgen. De enige zoon van de koning is door Merlijn, een groot tovenaar en raadgever van de koning, naar een gezin op het platteland gebracht. Hier werd de baby opgevoed. Er ontstond onrust in het land over wie de nieuwe koning moest worden. De bisschop hield met kerst een dienst voor alle ridders. Na de dienst leidde hij ze naar het kerkhof waar ze een steen zagen met daarin een zwaard. De bisschop sprak, "Hij die het zwaard uit de steen kan trekken zal de nieuwe koning van Brittannië worden."
Vele ridders hebben geprobeerd om het zwaard uit de steen te trekken, maar niemand slaagde hierin.
Op oudejaarsavond werd een steekspel georganiseerd, ridders en schildknapen uit heel het land kwamen hier op af. Ector een ridder van het platte land deed ook mee aan het steekspel. Het nieuws over het zwaard in de steen had hem nog niet bereikt omdat hij op het platteland leefde.
Arthur was de schildknaap van Ector en samen met Kay, zijn zoon, gingen ze op weg naar het steekspel. Onderweg hoorde ze niets van de verhalen over het zwaard in de steen. Na 2 dagen reizen kwamen ze aan bij de hoofdstad waar het steekspel gehouden werd. Kay wilde zijn zwaard uit zijn schede halen maar merkte dat deze leeg was, het zwaard lag vast in de taverne waar ze overnacht hadden. Arthur beloofde Kay om zijn zwaard op te halen in de taverne waar ze de afgelopen nacht hadden overnacht. Maar het zwaard was onvindbaar, wat moest Arthur nu?
Arthur ging terug naar Kay en liep langs het kerkhof waar hij opmerkte dat er een zwaard in een steen stond. Hij vond dat maar een rare plek voor een zwaard. Arthur besloot het zwaard te lenen voor Kay zodat hij aan het steekspel mee kon doen. Arthur trok het zwaard met een ruk uit de steen, het was eigenlijk best makkelijk. Hij haastte zich naar Kay om hem het zwaard te geven.
Kay en zijn vader Ector hadden in de stad allerlei verhalen gehoord over het zwaard in de steen en hadden het bekeken. Kay herkende het zwaard gelijk toen Arthur het aan hem gaf. Kay pleegde verraad, hij beweerde dat hij zelf het zwaard uit de steen had getrokken. Maar nog voor het steekspel begon voelde Kay zich schuldig. Kay bekende dat Arthur het zwaard uit de steen had getrokken. Ector beval Arthur om het zwaard terug in de steen te stoppen. Ector en Kay probeerde het zwaard uit de steen te trekken maar dit lukte hen geen van beide. Ector beval Arthur nogmaals het zwaard uit de steen te trekken. Arthur deed dit nogmaals maar nu waren er vele mensen die dit zagen.
Ector bekende tegen Arthur dat hij niet zijn echte vader was, maar dat Arthur de zoon van de voormalige koning van groot Brittanië is. Arthur was als baby door Merlijn naar hen gebracht, maar dit betekende niet dat hij geen familie was. Arthur was wel familie, hij is koning der Britten.

Bovenstaande foto vandaag gemaakt in Beusdal.... Kasteel Beusdal ....


DE RIT VAN VANDAAG : 

Ritje hollander :100 Km en 837 hoogtemeters Het kan tellen ... mooi weer en mooi weer .... we waren met drie ... mathy Eric en Ikzelf .... 

De mmooiste panorama's van nederland werden aangedaan maar je moet ze eerst verdienen ;;; BERGOP ....  het ging vlotjes ..... we hebben genoten ... en bij momenten ook afgezien ... maar toch maar mondjesmaat .... na de rit bij Mesjeu een tri Duvels achterovergeslagen en ze smaakten héérlijk .... 


Den Duvel stond op den toog ... gewoon pakken en hopsakee !!!! Om halfdrie was ik terug thuis en verder gewerkt aan t zwembad .... de laatste loodjes .... 
de skimmer plaatsen en het zeil uitsnijden ..; secuur werk maar het is voortreffelijk gelukt .....enkel nog water bijvullen en alles testen ..... géén lekken en daarom chloor in het water en laten mengen Voilà ... laat de zomer maar komen .....


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Morgen een vlakker ritje in het Haspengouwse .. start om negen uur!!!!!!!!!!!!

*********************************************************************************************


Geen opmerkingen:

Een reactie posten